מכה לערוץ 13: יקבלו קנס כל שבועיים החל מעכשיו, יגיע למיליוני שקלים

מועצת הרשות השנייה הודיעה כי תחל לקנוס את ערוץ 13 מדי שבועיים בסכום של עד מאה אלף שקלים בכל פעימה, מה שעלול להצטבר לקנס גבוה של מיליוני שקלים

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/10/25 11:09 יג בתשרי התשפו

מכה לערוץ 13: יקבלו קנס כל שבועיים החל מעכשיו, יגיע למיליוני שקלים
אודי סגל, מגיש המהדורה המרכזית של חדשות 13, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

מועצת הרשות השנייה החליטה כי החל מ-15/10 בכל שבועיים נוספים שבהם לא ימונה מנכ"ל קבוע לערוץ 13, הוא ייקנס בסכום של עד 100,000 שקלים בכל פעימה, כך דווח ב"וואלה". כזכור מינוי הקבע של המנכ"לית הזמנית טלי בן עובדיה נפסל בשל אי הסכמות בדירקטוריון חדשות 13.

בסוף השנה שעברה מועצת הרשות השנייה הודיעה על פסילת מינוייה הזמני של טלי בן עובדיה לתפקיד מנכ"לית חדשות 13. במכתב ששלחה הרשות השנייה נכתב: "מצופה מכם להגיע להסכמות תוך חודש על מנכ"ל קבוע. ככל שהדבר לא יתבצע - תבחן הרשות השניה את הצורך להפעיל את סמכויותיה כלפי כלל המעורבים".

"ברשות השנייה לא ינוחו עד לריסוק של חדשות 13"

יו"ר ועד העובדים, מתן חודרוב תקף את ההחלטה: "ברשות השנייה לא ינוחו עד לריסוק של חדשות 13. לאחר שהחברה מינתה סוף-סוף מנכ"לית, ועוד עיתונאית בכירה כמו טלי שכבר החלה לעבוד, נציגתו של קרעי דורשת להגיע ל"הסכמות" (שאינן אפשריות) עם הדירקטורים מ"הציבור", שניסו לטרפד את המינוי. כרגיל לא נאפשר לפוליטיקאים ונציגיהם להשתלט על חדשות 13"