עמית סגל תוהה: האם הטירוף במשפט נתניהו ייעצר?

עדות נתניהו שנקבעה למחר נדחתה בעקבות נסיבות ביטחוניות, כפי שהציגו ראש הממשלה וראש אמ"ן בבית המשפט. העיתונאי עמית סגל התייחס לכך והדגיש את האבסורד שבמצב, שבו שופטים ותובעים אינם מחזיקים בסיווג הביטחוני הנדרש כדי להבין את טענות ראש הממשלה

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/02/25 17:51 כו בשבט התשפה | עודכן בתאריך 24/02/25 21:11

עמית סגל תוהה: האם הטירוף במשפט נתניהו ייעצר?
עמית סגל, צילום: Arie Leib Abrams,Flash90

עדות נתניהו שנקבעה למחר נדחתה, לאחר שבדיון שהתקיים בדלתיים סגורות הציגו ראש הממשלה וראש אמ"ן נסיבות ביטחוניות שאילצו את בית המשפט המחוזי בתל אביב לקבל את בקשת נתניהו. העיתונאי עמית סגל התייחס לכך בתוכנית "מהדורת היום עם עופר חדד" ותהה: "האם הטירוף ייעצר?".

נתניהו בבית המשפט

נתניהו בבית המשפט צילום: יונתן סינדל/פלאש90

תראו כמה האירוע מופרע

"עזבו מה דעתכם על נתניהו, מה דעתכם על המשפט, מדובר באירוע מטורף" פתח סגל. "שבו יושב ראש ממשלת ישראל ואומר: 'תשמעו חברים, יש משהו, אני לא יכול להגיד לכם כי אין לכם את הסיווג, אבל אני לא יכול להיות פה'".

"נניח שמדובר באיראן" אמר סגל. "אז עכשיו יושבים ותוהים האם תקיפה באיראן מספיקה?". העיתונאי לא הסתפק בדוגמא הזאת והמשיך: "תראו כמה האירוע מופרע, צריך להגיע נציג של המלמ"ב כדי לדעת אם לתביעה יש בכלל את הסיווג לשבת שם ולשמוע, ואם לשופטים יש בכלל את הסיווג".

לא בטוח שזה האינטרס הציבורי

סגל קובע: "אנחנו כלאנו את עצמנו כמדינה במצב בלתי אפשרי, אי אפשר לנהל את המשפט הזה. הכי מעניין שהפרקליטות מתעקשת לשמור על האינטרס הציבורי, לא בטוח שהציבור מימין ומשמאל, זה מה שהוא רוצה, שכך ראש הממשלה שלו יתנהל".