עיתונאית חדשות 12 דפנה ליאל חשפה הערב (ב') ברשתות החברתיות את הסיבה שבגינה נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ פרסם את הודעת האיום כלפי ארגון הטרור החמאס. הכתבת הבכירה כתבה כי "היה לחץ על טראמפ מצד משפחות חטופים לפרסם הצהרה כזו כבר עכשיו".
דפנה ליאל, צילום: Noam Revkin Fenton,Flash90
"זה לא מקובל להתערב בענייני מדיניות בתקופת מעבר"
דפנה ליאל הוסיפה ואמרה כי היה לחץ לפרסום ההודעה: "למרות שזה לא מקובל להתערב בענייני מדיניות בתקופת מעבר, בטח בצורה כל כך חריפה". סיבה נוספת שהעיתונאית ציינה היא כי גם טראמפ היה רוצה מאוד שנושא החטופים "ייפתר לפני כניסתו לתפקיד".
נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ שלח הערב מסר מאיים לארגון הטרור חמאס. הנשיא הנבחר כתב ברשת החברתית שלו: "אם בני הערובה לא ישוחררו לפני התאריך שבו אני נכנס לתפקידי כנשיא ארצות הברית, יהיו השלכות מהגיהינום במזרח התיכון עבור אלה האחראים לזוועות הללו".
החטוף עומר נאוטרה נהרג ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת בעזה
כזכור, 423 ימים מאז פרוץ המלחמה, דובר צה"ל התיר הבוקר לפרסום, כי החטוף עומר נאוטרה נהרג בקרבות בעוטף עזה ב-7 באוקטובר בשנה שעברה, וגופתו מוחזקת מאז בשבי. עומר ז"ל היה קצין בשריון ובעל אזרחות אמריקאית שעלה לבדו מארצות הברית.