פח שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/07 18:24 כו בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד רבני מכון התורה והארץ שלום,

אני מאוד איסטניסטית וקשה לי מאוד עם נושא פח השמיטה ורעיון הרקבת הירקות בתוך הבית.

האם יש פיתרון נוסף לעניין זה?

בנוסף, קשה לי להבין מדוע להכניס את עצמי ללבטים ובעיות שמא לא שמרתי כראוי על קדושת הפירות כשיש פתרונות העוקפים את קדושת שביעית? (כמונן בלי לקנות מערבים)

תודה רבה

תהילה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע בכל העולם כיום יש מספר פחים. בארצות מסוימות יש 5 פחי שמיטה, אורגני ולא אורגני, מתכלה ולא מתכלה. ועל כן נראה שאפשר לעשות פח לחומר אורגני מתכלה. אינך צריכה להגיע למצב של הרקבת ירקות בבית, אפשר לאחר כיום יומים לזרוק את השקית לפח הרגיל. אם מאד קשה בכך, אפשר לעטוף כל סוף ארוחה את כל האורגני שקדוש בקודשת שביעית, בשתי שקיות ולהניח בפח אשפה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי