עטלף מטיל ביצים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/06/12 19:15 ל בסיון התשעב

שאלה

שלום רב.

הבחנתי בגמרא במסכת ברכות האומרת ""כל המוליד מניק וכל המטיל ביצים מלקט חוץ מעטלף "

והרי העטלף איננו מטיל ביצים כלל.........

האם דברים שכאלו לא פוגעים קצת באמונה?

כיצד הרב רואה את העניין?

בברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

זה אינו אותו העטלף, או שנשתנו הטבעים, או שחז"ל טעו בהבנת הזאולוגיה (אך אפשרות זו היא במחלוקת ראשונים בין ר"ש גאון והרמב"ם, לבין המהר"ל)

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן