מה המקור לפתגם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/08/05 10:02 ב באב התשסה

שאלה

רציתי לדעת מה המקור לפתגם "אין שמחה כהתרת הספקות"

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

המקור הוא בתנ"ך בספר משלי פרק טו פסוק ל

["מְאוֹר עֵינַיִם יְשׂמּח לֵב שׁמוּעָה טוֹבָה תּדַשּן עָצֶם: "]

והפירוש של הפסוק מובא ב מצודת דוד משלי פרק טו פסוק ל

["מאור עינים - הארת עינים בדבר המסופק ישמח לב כי אין בעולם שמחה כהתרת הספקות:"]
וזה בעצם המקור לפתגם "אין שמחה כהתרת הספקות" והכוונה היא שאם האדם נמצא במתח של ספק אז האישיות שלו עצובה, קמולה, נובלת.
ברגע שהותר לו הספק והעיניין ברור לו והוא יודע מה המטרה ומה הוא צריך לעשות זה ממש מחיה אותו והוא שמח, פורח, וזה שיא של שמחה. מבחינת העוצמה שלה.

בברכה,

עוזיאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן