בר מצווה למי שנולד בל' אדר א'

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 28/01/17 20:38 א בשבט התשעז

שאלה

שלום

נולדתי ביום ל' אדר א'. מתי עלי לחגוג את הבר מצווה שלי כאשר שנת הבר מצווה שלי אינה מעוברת ראיתי דעות שונות וסותרות א' ניסן וכט' שבט

מה לעשות?

אודה על תשובתך

שבוע טוב

תשובה

שבוע טוב.
לעניין בר מצווה יש להמתין עד שימלאו לו 13 שנים שלימות, ולכן בר מצווה יהיה לאחר שיעברו 30 יום מראש חודש, היינו ביום ל' באדר. אמנם מאחר ואין כזה דבר, שהרי אדר הסמוך לניסן (כלומר אדר הרגייל בשנה פשוטה ואדר ב' בשנה מעוברת) הוא חסר, הרי שבר המצווה יחול ביום א' בניסן, וכן עיקר להלכה.
מקורות: שו"ע, או"ח, נה ס"י. כנס הגדולה. פרי חדש, אות י'. מחצית השקל ס"ק י. פרי מגדים אשל אברהם י'. כף החיים ס"ק נט'.

מזל טוב.