zbabur

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/07/04 23:26 כה בתמוז התשסד

שאלה

כשנשאלת

האם מבחינה הלכתית ( גרידא):

1) מותר לאישה להציג בפני גבר?

2) מותר לאיש לראות הצגה בה מופיעה אישה?

3) מותר לאישה לשחק בסרט ביודעה כי הסרט גם יוקרן בפני גברים (מן הסתם)?

תודה

שלומי

ענית לי כי

אסור לאיש לראות את האישה מופיעה בהצגה, מסיבות של חוסר צניעות, ולכן גם אסור לאישה להציג בפני הגבר, וממילא יש בעיה להציג בתוך סרט מאחר וזה מוקרן בתוך גברים.

הייתי מעוניין להרחיב בנושא.

1) מהו האיסור בדבר?

2) האם גדולי הפוסקים דנו על כך ? מי מה איפה ?

תשובה

שלום רב
לגבי הצגה בודאי שהדבר אסור לאיש כמו שמופיעה בשו"ע אבן העזר סי' כא סע' א ולכן גם לאישה הדבר אסור משום "לפני עור"
לגבי סרט אמנם יש דיון הלכתי בדבר אבל הכרעת הפוסקים שאסור גם בסרט להיסתכל על אישה
ועיין יביע אומר ח"ו או"ח סי' יב
ועיין אוצר הפו' כא אות ז וג'
וכן עיין שאילת שלמה ח"ו תשובה קלג
מכהאל ברום