הדלקת נר לעילוי נשמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/22 18:53 כ באב התשפב

שאלה

בס"ד

כבודכם

1. למדתי, שהדלקת נר לעילוי נשמת הנפטרים הקרובים לי, מסייעת להם מאוד, ושאפשר להדליק בעבורם נר בכל ערב שבת, לצד נרות השבת (במרחק מהם). מצד שני, נאמר לי שהדלקה זו מטרידה את מנוחתם, ויש להדליק בעבורם רק ביום השנה לפטירתם. אנא הנחייתכם.

2. האם אפשר להדליק נרות בכל ערב שבת לצדיקים, שאני מבקשת לדבוק באורם, גם אם אין זה יום השנה שלהם?

3. וכשמדליקים, האם יש להדליק בעבור צדיקים ובני משפחה נר זיכרון, או נוריות של שבת?

בתודה וברכה

מרים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם ראוי להדליק נר נשמה רק בימי הזכרון, אבל לגבי הצדיקים היו קהילות שהדליקו נר דוד המלך, רשב"י, ר' מאיר בעל הנס וכדו', אבל להניח במקום מיוחד שהוא נר לצדיקים. (יש קהילות שלא הדליקו נרות הצדיקים).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ