הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/08/22 18:38 כ באב התשפב

שאלה

האם תוכל לאמר האם בהלכה יש התייחסות למה שאבא שלי הודיע לי:

אבא שלי מצא לנכון לכתוב לי שהוא נותן תרומה סכום מכובד. "אין לו נכדים עקב כך הוא מאושר לתרום מכסף שצבר במרוצת השנים."

בנוסף הייתי שמחה לתגובה או עיצה כלשהי :מה לעשות .

בעבר הלא רחוק הוא כל הזמן אמר שייתן לי סכום כלשהו מה שאבקש-(אני כמובן דחיתי) .כאשר ביקשתי לממש - זה לא יצא לפועל. הוא לא נקב בסכום.

הבחנתי שכאשר ארצה מהוריי עזרה כספית- זה תלוי באמא שלי- והיא מעולם לא הבטיחה דבר.כך שמצד אחד - אבא שלי הבטיח לאורך השנים "כל דבר" אבל אין להבטחות האלו תוקף. בנוסף - הוא אמר שהוא העביר את חשבונו אליה.

לאחרונה הוא מספר שהוא ערך רכישות גדולות ומתכנן עוד. אבל לא קישר את זה אליי.

הוא גם נסוג ממה שהבטיח ואמר שאקבל מה שיישאר אחרי מותו.אבל החשבון שלו לטענתו בכלל אצל אמא שלי .בנוסף הוא אומר שלדעתו אני צריכה לחזור לגור איתם.(אבל הוא לא נותן עיצות)

אני לא מבוססת.אין כח להתמודד עם זה אבל אולי צריך לקחת את ההודעות האלו ברצינות? האם התנהגות זו היא דמנציה או מניפולציה?אם אאיים בלצמצם קשר זה יעזור ?

מה רב יכול להגיד להם לטובתי ?

האם כדי לשמור על בריאותי מומלץ לי לשמור מרחק מההורים

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הסיפור שאת חיה בתוכו הוא מורכב מאוד, שכן מעורבבים בו ענייני הלכה, מנהג וכדו׳, ביחד עם נושאים משפחתיים.

נראה כי הדבר הטוב ביותר הוא לדבר עם אבא שלך בצורה גלויה, ישירה וכנה. לספר לו שאת לא מבוססת, שאת כן מבקשת שהוא ידאג לך, שאת הבת שלו ונכון וראוי שהוא יעניק לך את מה שראוי שיעשה, ושהוא ידאג שלא יהיה מדובר בהבטחות שווא, וכדו׳.

זו לא שפה של איומים. להפך, זו שפה של קירבה ושל משפחתיות, והיא השפה הנכונה לדבר עם ההורים. את לא צריכה לוותר.

והיה אם זה לא ילך - אז אכן כדאי לשמור מרחק, כדי שלא לסבול מהיחס שאת חשה.

האם זה נראה לך ?

כל טוב ושמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן