7 נקיים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 02/12/12 11:36 יח בכסלו התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול-

אני נשואה וכמובן שומרת טהרת המשפחה.

אני מבצעת הפסק טהרה לאחר שהדימום מפסיק (כמובן ממתינה מינימום 4 ימים- אני ספרדיה) כמו כן- אני מבצעת גם מוך דחוק כדי להיות בטוחה שזה תקין.

הבנתי שאם עושים מוך דחוק יש "פטור" מהבדיקה של היום הראשון של השבעה נקיים כיוון שהבדיקה נעשית לאחר השקיעה וזה תופס כאילו ביצעתי את הבדיקה יום למחרת.

כמו כן הבנתי מההדרכה שקיבלתי ממדריכת הכלות לפני החתונה שאם הבדיקות גורמות לשריטות וכאבים יש היתר לבצע 1.רק הפסק מוך ובדיקה ביום השביעי של השיבעה נקיים או לחילופין 2.הפסק בדיקה ביום הראשון בדיקה ביום השביעי(יום הטבילה)- ואלו מותרים לטבילה.

אני פועלת לפי מספר 1. מכיוון שהבדיקות כואבות לי ואני גם לאחר לידה- האם אני פועלת נכון מצד הדין או שאני טועה במשהו?

אשמח למענה בהקדם האפשרי כיוון שאני ממש לא רוצה לזלזל

בנושא שכ"כ חשוב לי.

תודה רבה שבוע טוב ובשורות טובות

שלי.

תשובה

שלום וברכה!

1. לגבי מוך דחוק כבדיקה של יום ראשון זה רק בדיעבד ולא לכתחילה גם לשיטתו הרב עובדיה יוסף שהוא מן המקלים. לכן באופן עקרוני חייבים לעשות בדיקה של יום ראשון גם אם נעשה מוך דחוק. רק במקרים ששכחו לעשות ועוד כהנה ניתן להסתמך על מוך דחוק.

2. היתרים כיצד לעשות בדיקות כאשר יש חשש לשריטות וכאבים לא מקבלים ממדריכת כלות וכל שכן לא עושים אותם לבד על סמך מה למדת לפני החתונה, אלא יש צורך בהיווצות ברב, כיוון שכל מקרה לגופו. לא כ"כ פשוט לוותר על בדיקת יום ראשון ובדיקה נוספת באמצע שבעה. נכון שבדיעבד מי שעשתה בדיקת הפסק מוך (או בלי מוך ביום ראשון) ובדקה ביום שביעי נתיר לה לטבול בדיעבד כשכבר הגענו למציאות הזו, אך אין לאמץ הנהגה זו כדרך קבע ולכתחילה. בד"כ לאישה שכואבים לה הבדיקות מסיבה רצינית (כמו מקרה שלך אחר לידה למשל) ההצעה היא הפסק מוך, בדיקה ביום שלישי ובדיקה ביום שביעי. במידה וגם זה מכביד, כואב או שורט, יש לפנות לרב לקבלת יעוץ לקולא נוספת.

בברכה,

חיים בריסק