להחליף מקום עבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/22 14:57 כא באב התשפב

שאלה

שלום

שמי ע. עובד במפעל שלא טוב לי כרגע המעסיק לא נחמד אין לאן להתקדם ואין העלה בשכר קבלתי הצעה עבודה במפעל אחר עם תנאים טובים ואפשרות קידום בתקופה האחרונה עברתי כמה מקומות עבודה רוצה לגעת האם לעבור למפעל החדש הוא להישאר איפה שאני

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכאורה אין מקום לשאלה: אם לא טוב במקום הנוכחי ויש הצעה טובה במקום אחר, וודאי כדאי ונכון לעבור למקום הטוב יותר.

הבעיה היא בהערה האחרונה שלך: "עברתי כמה מקומות עבודה". השאלה היא האם התופעה הזאת מעידה על משהו אצלך שצריך תיקון? או שלכל מעבר ממקום למקום יש הסבר שמצדיק את המעבר, בבחינת כל אדם היה נוהג כמוני.

אני לא יכול להשיב על השאלה הזאת. אבל אני ממליץ לך לברר זאת לעומק.

הדרך לברר היא על ידי שיחה עם אדם קרוב שיש לו ניסיון חיים ושכל ישר.

מתוך שיחה כזאת אתה תבין בעצמך האם אתה זה שלא מסתדר במקומות עבודה ולכן מרבה לעבור ממקום למקום, או שבאמת יש סיבה מוצדקת לכל מקום ממנו יצאת.

אחרי הבירור הזה תחשוב אם משהו אצלך צריך שינוי?

בהצלחה!