***

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 20/08/13 00:54 יד באלול התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב.

לצערי, שוב נכשלתי בפגם הברית שהורגלתי בו מקטנות (שאז לא ידעתי שיש כזה דבר שנקרא "פגם הברית")! בנות ישראל הולכות פרוצות ברחובות! [בפעם האחרון אמרתי ווידוי וקיבלתי קבלה גמורה בלב שלם שלא לחזור ולפשוע בזה אפילו אם יהיה לי ניסיון גדול, אך אשה אחת ניסתה לפתות אותי ולא עמדתי! והוצאתי שז"ל במזיד!!] [ועוד מעט באים ימים הנוראים!!!!]

יש לי 3 שאלות:

(1) האם על הוצאת שז"ל במזיד תתכן תשובה מ[אהבה]??

(2) אם עשיתי תשובה מ[אהבה] על עוון הנורא הזה, האם זדונות נהפכין לו לזכויות ממש]??

(3) האם יש לרב עיצות [מעשיות] מר' נחמן מברסלב שממש עוזרות לא להכשל להבא בחטא המגונה הזה???

תודה.

תשובה

לשואל: שלום
מקובלנו שלא ננעלו שערי תשובה על שום עברה וככל שהתשובה עמוקה יותר כך הכפרה גדולה יותר.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה