החזקת בעלי חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/22 18:49 כ באב התשפב

שאלה

הבן שלי מצא ארנב ברחוב במצב רע מאד הכנסנו אותו לבית לאחר הפצרות הילדים להשאירו וטיפלנו בו לאחר מכן ראיתי שלפי הרב עובדיה ישנו איסור לגדל ארנבות השאלה שלי מה לעשות איתו? האם למסרו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לציין שקיימתם מצוות צער בעלי חיים שטיפלתם בארנב הזה שהיה חולה. אמנם אין חובה לטפל סתם בבעלי חיים, אבל בהלכה מסופר על כלבים וחתולים שגידלו, למרות שזה לא רצוי כל כך. בכו"א אם זה מוסיף לילדים ערכים מסוימים, אין לזורקם, אלא אפשר להמשיך לגדלם. אבל סתם כמשחק לא ראוי להחזיק בע"ח שהם צריכים להיות במקום פתוח ויכולים לרוץ ממקום למקום. על כן במקרה כזה ראוי לשחרר את הבעל חיים שיחיה את חייו בשמחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ