מכירת חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/03/23 08:58 כט באדר התשפג

שאלה

במקרה וכללתי במכירת חמץ גם חמץ גמור (פסטות למשל, הכל מוצנע כמובן.), מה דינן? האם למעשה אני עוברת כל הפסח על לא יימצא?

תשובה

שלום רב,

אם מכרת את החמץ אז בעצם זה היה ברשות גוי בזמן פסח ואין בזה בעיה של חמץ שעבר עליו הפסח. כל הבעיה של חמץ שעבר עליו הפסח הוא בחמץ שהיה ברשותו של יהודי בזמן הפסח. היות וכל העניין של מכירת חמץ נראה קצת לא אמיתי כיון שהחמץ עדיין נשאר בארונות שלנו ואנחנו כלל לא באים במגע עם הגוי אז רצוי לא למכור חמץ גמור אלא רק תערובות, קטניות (לאשכנזים) וכד' וכן במקרה של הפסד מרובה אפשר למכור כגון סופרמרקט או חברת אוסם. בכל זאת, אם האדם הפשוט מכר חמץ גמור אין עם זה בעיה והוא לא עובר על בל יראה ובל ימצא והחמץ מותר באכילה לאחר הפסח.

בברכה, יהושע, צוות ישיבת הר עציון.