4ימי שבתון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/01/21 22:15 ו בשבט התשפא

שאלה

שלום,

אחרי ששמשיח יגיע אז צום גדליה יהפוך להיות יום חג? במקרב שערב ראש השנה יצא בשבת, אז יהיו 4 ימי שבתון? (שבת ,ראש השנה ראשון -שני, שלישי חג). איך להלכה יצליחו לשמור כל כך הרבה ימים?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יפה שאתה כבר צופה פני משיח - כפי שנדרש מכל יהודי לקיים: 'ציפית לישועה'.

לדרך השאלה שלך: מפורסם שראש השנה לא חל ביום ראשון (לא אד"ו ראש...).

ואם תאמר שיחזרו לקדש חודשים לפי הלוח - אזי להלכה, ישמרו ארבעה ימים, בשמחה ובאושר - בתודה והלל, שזכינו לגאולה שלימה.