30 יום למות אימי זל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/03/20 16:16 כב באדר התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב . אני נמצא בתוך ה 30 יום על מות אימי זל . בעקבות המצב הקיים האם ניתן לדחות את התפילה ב 30 יום למותה למועד אחר? הכוונה הינה כן לעלות לקבר של האמא אבל את התפילה לדחות בגלל הקורונה וההנחיות.

אני מקפיד מידי יום להגיד קדיש .

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמכם.

מה שנכון לעשות בשעה הזו הוא את כל הדברים שניתן לעשות בבית, ואת הדברים שצריך לצאת עבורם מהבית לדחות למועד בו יהיה בטוח יותר לעשות זאת.

על כן, באופן אישי נכון יהיה להדליק נר ביום השלושים, ללמוד כמה משניות, ולומר ביחידות את התפילה לעילוי נשמתה.

ואת המנהגים האחרים להקפיא עד לזמן הטוב.

כל טוב ושמחת חיים