2 שאלות שונות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 02/02/07 14:35 יד בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום, יש לי 2 שאלות שלא קשורות אחת בשנייה.

1. איך ניתן להתכוון בתפילה? הרבה פעמים אני קוראת במקומות שצריך להתכוון בתפילה. מה ז"א "להתכוון"? איך ניתן להתכוון? במחשבות???

בנוסף לזה הרבה פעמים שאני קוראת תהילים המחשבות שלי נודדות לכל מיני מקומות לא קשורים, איך ניתן להשתלט על זה?

2. האם צריך להאמין באמונות תפלות?

תודה

תשובה

שלום לך,
א. כוונה בתפילה היא נושא קשה כפי שמצינו במשנה באבות "ר"ש אומר... אל תעש תפילתך קבע אלא רחמים ותחנונים לפני המקום.." (פרק ב).
העצה למעשה היא לכוון בפירוש המילים לפי משמעותן,
ולכל הפחות בברכה הראשונה , ברכת אבות, וכן פסק בשו"ע בסימן צח סעיף א.
לגבי נדידת המחשבות יש לזכור שעדיף לומר פחות בריכוז ובכוונה, מאשר לומר ללא כוונה , וכפי שנקוט בידינו ,"תפילה ללא כוונה כגוף ללא נשמה", הפתרון כבשמו"ע לכוון לפירוש המילולי.

ב. לא, כשמן כן הן אמונות תפלות , חסרות עיקר וטעם.

בברכה,
אריאל פריש