שאל את הרב

2 שאלות ובקשה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/09 01:42 כו באב התשסט

שאלה

לכבוד הרב ישלי 2 שלות

1) כולנו יודעים שלא שומעים לבת קול (מהסיפור של ר' אליעזר בן הורקנוס),אך בברכות נב. נראה כי אין שומעים לבת קול זוהי דעת יחיד של ר' יהושע,איך זה מסתדר?

2)זה קצת מסובך,לפני כמה חודשים הזמנו בכיתה ספרים בפיזיקה,כמה ילדים לא שלמו אז לקחתי כסף של הקיוסק על סך 200 שקל במטרה שכאשר כולם ישלמו אני יחזיר את הכסף,אחד הילדים שילם 40 שקל,האלה שאחראים על הכסף של הקיוסק אמרו שאני יחכה שכולם ישלמו ואז אני יחזיר לקיוסק,קיצר נגמר השנה ולא שלמו,אז ת ה40 שקל ששילם החבר תרמתי לצדקה,עכשיו עשינו מסיבת סיום על חשבון הכסף של הקיוסק,מה אני עושה עכשיו עם הכסף(שכבר נתרם לצדקה)?

3)מתי שהיה את כל הבלאגן הזה של הניאו רפורמים וזה,אני שיותר התחבתי לדעה של הרב שפירא דברתי לשון הרע על הרב ואני מבקש סליחה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. שאלה זו נשאלה על ידי בעלי התוספות בכמה מקומות בש"ס. כתבתי על כך בספרי "תורת ארץ ישראל לאור משנת הראי"ה" וניתן לקרוא על הנושא ב http://www.ypt.co.il/show.asp?id=28842. אם יש עוד עניינים המבקשים הבהרה- אשמח אם תשוב.
ב. לא הבנתי עד תום את השאלה. הבנתי כי היו לך 40 ₪ שלמעשה היו שייכים לקיוסק, אלא שהקיוסק כבר לא קיים (הכסף שלו הוצא למסיבת הסיום, ולמעשה אין למי להחזיר), ואילו אתה נתת את הכסף לצדקה. אם זה הסיפור נראה כי אין דרך לפתור את הבעיה, שהרי אין עוד יישות כזאת שנקראת "קיוסק", וניתן לשער שהציבור מסכים שהדבר ניתן לצדקה.
ג. הרבה לשון הרע נאמר בהקשר זה. הטוב ביותר הוא ללמוד מכך לא לדבר לשון הרע, ואין תיקון גדול מזה.


כל טוב

כתבות נוספות