2 שאלות - דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/09/02 20:14 ב בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, ושנה טובה

יש לי 2 שאלות

1. אנחנו עומדים זמן מועט לפני פתיחת חודש אירגון בבני עקיבא וכל שנה עולה השאלה הזו מחדש משום שאנחנו צובעים מחדש את הסניף. אז תמיד מביאים בגדים לליכלוך ובדרך כלל צובעים יחפים כדי לא ללכלך את הנעליים. ובכל יום כידוע צריך להתפלל 3 תפילות ביום ומשום שאנחנו "חיים" בסניף במהלך חודש זה אנחנו גם מתפללים בסניף את התפילות. ועכשיו לשאלה (מצטער אל ההקדמה הארוכה.) האם מותר להתפלל יחפים? ואם כן האם זה רק במקרה זה או שזה בכל מצב שבא לך להתפלל ואין לך "כוח" לשים נעליים?

2. והשאלה הזו פחות דחופה היא פשוט שאלה שהטרידה אותי זמן רב.

מהו מקור השיר "ואתה בנים שירו למלך..."?

בתודה רבה מראש,

שי

תשובה

ב"ה

שלומות,

נפסק להלכה בשולחן ערוך, סימן צא': "לא יעמוד באפונדתו...ולא ברגליים מגולים אם דרך אנשי המקום שלא יעמדו לפני הגדולים אלה בבתי נעליים".
ומכאן, שהתפילה צריכה להיות באופן שמופיעים לפני אדם חשוב, וכיון שבימינו הולכים עם נעליים בכל פעם שפוגשים באדם חשוב - אין להתפלל יחפים.

ראוי שגם בחודש ארגון יהיה מדרג ערכי ונדע מה חשוב ומה חשוב פחות. לכן, אינני רואה מקום להתיר להתפלל יחפים גם מן הסיבה החינוכית - עקרונית. שבת ארגון היא עניין נפלא וחשוב אבל יש דברים חשובים יותר. לדוגמא: תפילה. לכן, כדאי שתעצרו את העבודה ותתכוננו לתפילה כמי שעומדים לפני המלך.
ואם מי מכם לא הספיק להתכונן ועל ידי שילך להתארגן, יפסיד זמן תפילה, הרי שניתן להתפלל יחף.

בברכה,

שי