שאלה
שלום,
לאחרונה התחברתי לחבר'ה חילונים שעוררו בי מס' שאלות. דיברנו הרבה על אמונה ודרך חיים והם הסכימו איתי בנוגע להשקפת העולם שלי, אך תמיד בסופו של דבר הגענו לנק' שבה הייתה פעורה תהום ביננו:
הם לא הבינו איך יש מצב שאני עושה מעשה שאני לא מחוברת אליו רגשית, איך אני יכולה לקיים דבר כשאני לא יודעת את הסיבה או כשאני מרגישה שאני עושה אותו סתם.
ניסיתי לענות שכשאני עושה מעשה שאני רוצה לעשות אותו מצד עצמי, אני לא עובדת את ה' אני עובדת את עצמי, אך גם לי היה קשה עם התשובה הזאת...
כמו כן, רציתי לשאול ספציפית לגבי האיסור על בשר וחלב- אני מבינה את המוסר שבעניין לא לאכול גדי בחלב אימו, אך למה לא לאכול גדי בחלב אמא אחרת?? אין בזה שום בעיה מוסרית...למה לחכות 6 שעות?
תודה רבה, חג שמח.
ספיר
תשובה
שלום לך.
תשאלי את החבר'ה שאיתך אם הם היו בצבא.
שם אתה מבין שאפשר לעשות ימים שלמים במשך שנים מעשים שאתה לא מבין/לא מתחבר/ לא מסכים.
למה אתה בכל זאת עושה? כי אתה מחוייב למערכת. אתה מכיר בקטנותך ובמיעוט הבנתך את השיקולים הכוללים ופשוט מבצע. לרוב אתה גם מאמין שזה לטובתך גם אם אתה לא מבין איך.
נכון שלא תמיד המערכת צודקת, אבל מעטים המקרים בהם אתה לא מחוייב לה.
כשאתה מבין ואוהב את מה שאתה עושה זה הרבה יותר כיף קל ונוח אבל לא זה המדד.
כשאני עובד את ה' ביומיום אני מעדיף שזה יהיה מאהבה ואני מעדיף להבין מה אני עושה ולמה, ושזה יתן לי גם תחושה טובה בנפש אבל לא זה הקריטריון כי כמו שאמרת- אני לא עובד את עצמי.
אני מקווה שתמצאי כמה שיותר עניין והנאה בעבודת ה' שלך ומקווה שלוכלי להסביר את דרכך בצורה טובה לעצמך ולמי שמתעניין מסביבך.
לגבי איסור "לא תבשל גדי בחלב אימו":
הלכות בשר וחלב המפורטות באופן רחב מאד בתורה שבע"פ אכן נגזרות מהפסוק שציטטת, שמופיע בתורה שבכתב בשלשה מקומות שונים, אך הן התרחבו הרבה מעבר לפן המוסרי שבין גדיים לאימותיהם שאולי משתקף מנוסח הפסוק ואנו מקיימים את פרטי ההלכות בתחום הזה גם בלי הטעם המוסרי.
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)