2 חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/21 08:18 כט בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב חלמתי בלילה חלום על הקול של רחל אימנו אני לא ראיתי אותה כדמות אבל ידעתי שזה הקול שלה חלמתי שהיא אומרת לחיילים להיכנס לאיזו מערה עוזרת להם רק בקול שלה . ואני יודעת שזה הקול שלה בחלום .

חלום שני חלמתי על חמי שנפטר שהוא לא באמת מת והוא חי במקום אחר בארץ והוא לא בקשר עם המשפחה ואני מנסה לשכנע את חמתי שתדבר איתו כדי שיבוא ויכיר את הנכדים שלו ואז הוא בא נותן לבעלי נשיקה בראש עם חיוך לחמתי הוא אומר שלום בחיוך ואז בא אליי מחבק אותי ונותן לי נשיקה בראש עם חיוך .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כפי שכתבתי לך, באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים, ובוודאי כשמדובר באנשים קרובים שנפטרו.

חלומות שווא ידברו.

אבל אני חושב שזה בהחלט סימן טוב לאדם, כשהחלומות שלו עוסקים בדמויות כאלה, כי זה מעיד על מה שנמצא לו בעומק הנפש.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן