שאלה
בעלי ואנוכי התחתנו לפני פחות משנה (לכל אחד זה סבב רביעי). לפני שבועות בעלי החליט שאנחנו צריכים להתגרש... אני מרגישה שזאת החלטה פזיזה, ואני רוצה לתת "צ'אנס".
מה שקורה בפועל זה שבעלי עושה מה שבא לו במהלך היום, חוזר לישון אצלנו בלילה וקם לתפילה בבוקר. כשהוא בא הביתה בערב יש לנו שיחות מעולות (הלוואי על כל הזוגות).
הוא תמיד פה כדי לעזור, כדי לעשות קניות, לשלם חצי מההוצאות הקשורות לדירה. ממש אידיליה, אני לא צוחקת.
אבל יש שתי נקודות בעייתיות: הוא מסרב להיות איתי בשבתות, ומסרב שיהיה מגע פיזי כלשהו בינינו. הוא טוען שזה על פי ההלכה. לי אישית זה קשה, כי אני ממש זקוקה לרוך ולחיבוקים שלו.
אני לא מאמינה שנתגרש. אין סיבה.. יש משבר גדול, אבל למי אין?
המצב נמשך כמעט חודשיים, והוא לא עשה שום מהלך לפתוח תיק גירושים.
כבן אדם שומר מצוות, ההלכה ממש חשובה לי ואני לא רוצה לעבור על ההלכה. מצד שני, אני לא סובלת שמשתמשים בהלכה כדי להצדיק התנהגויות פסולות.
אני גם יודעת שיש תמיד הקלות ביישום ההלכה.
לכן, אני רוצה לדעת אם יש לי על מי לסמוך אם אני מבקשת מבעלי קרבה פיזית שאני זקוקה לה?
תודה.
תשובה
שלום לך.
תודה שאת פונה ומשתפת.
כיוון שמדובר בשאלה של בית ושל הלכה, חשוב לי לשתף שאני לא בטוח שהבנתי את הכל עד הסוף. ולכן ככל שיש משהו שתרצי לחדד לנו, זה יעזור לדייק את התשובה אלייך ככל האפשר.
יש בהחלט פעמים שבהם הרצונות שלנו יכולים לעמוד בסתירה להלכה.
למשל, מגע בין בני זוג בזמן שאסורים זה לזה.
ולפעמים, 'מסתתרים' מאחורי ההלכה.
למשל, אם אחד מכם רוצה שהשני יקפיד על הלכה מסויימת, כי זה משליך על הנראות שלו (למשל, אם היית מגיעה לבית כנסת בשבת והוא לא היה מתפלל בכלל בבית כנסת).
זה לא שההלכה לא חשובה באותה העת, אלא שיש עוד ממד שמפעיל אותו.
אני מאוד יכול להבין את התחושה כשמרגישים שמסתתרים או משתמשים בהלכה כקלף, גם אם יש שם אמת, לעומת כשזה הסיבה המובילה.
לכן, במקרה שלכם, ככל שהוא לא רוצה לגעת או להיות יחד בזמן שאסור אך כן כשמותרים, זה משהו אחד.
אם זה לא המצב, המדובר רק על זמן שאתם מותרים ואז הוא לא רוצה להיות יחד, בהחלט צריך להבין מאיפה זה נובע.
אם הוא מרגיש מרוחק ממך, או במצב שההלכה אומרת לא להיות יחד - צריך לברר את זה.
זה לא משהו להתכתבות אלא לבירור יחד, אולי אפילו בתהליך.
אני חושב שזה גם מתכתב עם המשבר שאת מתארת כמשבר גדול, וגם התחושות ששיתפת בהתחלה - תחושת הלבד.
אמנם לא כתבת את זה בלשון הזה - אבל זו התחושה שמועברת בכל מה שכתבת.
זו תחושה לא נעימה, וזה בהחלט לא משהו שאת צריכה להסתובב איתו.
יש עוד המון מה להרחיב,
אם תרצי נוכל להוסיף ולתת עוד כיוונים. מוזמנת לכתוב לנו בחזרה, או לפנות בטלפון 8298* או לווצאפ 0533569263.
בברכה,
נתנאל ווייל
חברים מקשיבים.ב