שאלה
שלום הרב. בעבר הייתי מוציא לצערי זרע לבטלה במזיד. לפני שנה וחצי זה כבר נפסק. התחזקתי. הרגשתי כבר רחוק מזה. מדבר כזה שפל של זרע לבטלה וקרי לילה. מחשבותיי היו נקיות כל היום. לא רואה סרטים, לא נחשף( ברצון) לתכנים לא צנועים. קיצור התחזקתי. כבר הרגשתי שאני אדם מעל הדברים האלה, אידיאליסט, בן תורה וכו'... ואז ב3 חודש האחרונים הייתה לי ירידה בלימוד ובכלל בחיים. הלימוד לא עשה לי טוב, מכל מיני סיבות שלא אפרטן, בגדול הלימוד היה לי לא טוב משני סיבות: 1. עומס. עומס קשוח מידי. 2. המניע שלי ללמוד היה שלילי. לא בא ממקום חיובי מספק. ואז הפסקתי ללמוד. לא הייתי מצליח להתפלל. בקושי לזוז. והיום באתי לתפילת ראש חודש ולא הצחלתי לומר מילה. אז הלכתי הביתה ופשוט הלכתי לישון . ועכשיו העניין: הייתי חצי ער חצי ישן. יעני כן חלמתי חלום, אבל לא חלום לא צנוע, אלא חלום רגיל, אבל איכשהו היה שם איזה משהו שגרם לי לגירוי( ישנתי גם על הצד), ויצא לי זרע לבטלה בעודי יודע שזה זרע לבטלה, וישר אחרי זה פקחתי עיניים. זה לא היה קרי. ועכשיו אני אוכל את עצמי: האם זה היה במזיד? כי קצת ידעתי ( לא אשקר) שזה זרע לבטלה. אך זה תפס אותי באחד הרגעים הקשים שחוותי בזמן האחרון שכולי מותש. האם אני כבר לא אוכל להיות אדם גדול? זהו, הלך החלום? הייתי בטוח אני כבר מעל כל זה , ואז שיעור ב' וזה קורה לי. מה עושים הרב? נ.ב: אשמח שלא תפרסם את שמי.
תשובה
שלום אח יקר.
אשריך אשריך אשריך.
אשריך על ההצלחה המדהימה שלך במשך תקופה כל כך ארוכה לעמוד בניסיון הקשה הזה.
אין לך מושג כמה גדול שכרך ועד כמה יקר אתה בעיני הקב"ה. עיין בקידושין לט,ב ברש"י בד"ה 'התם שבא דבר עבירה לידו', ותבין לאיזה גודל אתה שייך (ושם מדובר במשהו חד פעמי, קל וחומר בן בנו של קל וחומר בתקופה כזאת ארוכה).
לא משנה מה תעשה ומה יקרה, אף אחד ושום דבר לא יקחו ממך את המעלה שקנית.
מה שכתבת על התקופה האחרונה מצריך התייחסות.
משבר בלימוד הוא הדבר הכי טבעי ונורמלי, אבל צריך להתייחס אליו ולהתמודד איתו. אם נוצר עומס צריך לראות איך מרפים אותו, וכדאי להתייעץ עם אחד הרבנים בישיבה (יש גם חוברת חשבוה של הרב דוד ג'יאמי - 'לבירור ערכם של המשברים').
מה שכתבת על מניע שלילי ללימוד זה כנראה ממש לא נכון. הרבה פעמים יש מניעים קטנים וחלקיים שמניעים אותנו. זה לא מושלם כמו מניע גדול ואידיאליסטי, אבל זה בהחלט נורמלי. כידוע מה שאמרו חז"ל "לעולם יעסוק אדם בתורה ובמצות ואף על פי שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה". ולכן ממש לא להיבהל מזה. לשמוח גם כשלומדים מתוך מניעים כאלה, ולהשתדל בהדרגה לרומם אותם לאט לאט.
לגבי מה שקרה היום, זה לא נחשב ממש במזיד, ועוד נבע מתוך מצוקה נפשית.
עצתי הברורה לך היא לעשות תשובה על כך, כמבואר ברמב"ם בהלכות תשובה, ומיד לאחר מכן תעזוב את זה, ותתמקד באיך אתה ממשיך בעבודת ד' בשמחה (בלימוד, בהתרעננות בבין הזמנים ובהכנות לפסח).
חזק ואמץ, וחלילה שרוחך תיפול.
במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.
אתה יהלום יקר וחשוב בעיני הקב"ה, ועם ישראל זוכה ויזכה ממך ומתורתך לברכה גדולה.
כל טוב
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם