הכשרת מלקחיים

חדשות כיפה רבני כושרות 26/05/24 12:54 יח באייר התשפד

שאלה

שלום,

השאלתי למישהו מלקחיים ל"על האש" ששימשו לצורך הפיכת בשר בלבד. בדיעבד הסתבר שהבשר היה כשר אך השתמשו ברשת מנגל שהשתמשו בה בעבר גם לבשר וגם לחלב. האם המלקחיים צריכות הגעלה או ליבון.

אני יודעת שמלקחיים זה דבר זול יחסית ולכן אולי מומלץ לקנות חדשות אבל הן לא במידה סטנדרטית וקשה למצוא כאלו היום, לכן מעדיפה אם ניתן בצורה כלשהי להשמיש אותן שוב.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם הרשת היתה שומנית ומלוכלכת (כמו שמצוי במנגלים רבים) אז המלקחיים צריכות ליבון חמור עד שיתאדמו.

פעמים רבות המלקחיים אינן יכולות לעמוד בליבון שכזה והן עלולות להתקלקל. כשחשש זה קיים אי אפשר להכשירן.

אם ידוע בוודאות שהרשת היתה נקייה לפני הצלייה, ולא היתה בת יומה, אז אין צורך להכשיר את המלקחיים.

בברכה

יצחק דביר