ערי מקלט בעבר בעתיד ובהווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/05/24 18:26 יח באייר התשפד

שאלה

האם היו ערי מקלט בתקופת בית המקדש השני, אלו תנאים צריכים להתקיים לפני שתחל החובה להפריש שלוש ערים נוספות, ומדוע אין ערי מקלט בזמן הזה?

תשובה

שלום וברכה

ערי מקלט לא נוהגים בזמן הזה, כי חסרים התנאים השונים להפעלת ערי מקלט, כגון קיומו של כהן גדול, אין חלוקה של ארץ ישראל לשבטים, וכדו'.

לאמתו של דבר, הם גם לא מופרשים היום כי יש הגנות אחרות על רוצח בשגגה, ובכלל דיני גאולת דם אינם קיימים היום, ומי שיגאל דם ייחשב כרוצח ולא כמקיים מצווה.

אני לא יודע מה יהיה בעתיד.

כל טוב