תפילה במקום העבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/24 16:19 טו באייר התשפד

שאלה

שלום רב,

אני מתפללת שחרית במקום העבודה, ביקשתי אישור מהמנהל אך לא אמרתי לו כמה זמן אורכת התפילה ולעיתים היא ארוכה (כ-45 דקות) במיוחד כשאני משתדלת בכוונות, או במועדים מיוחדים. האם עליי לעדכן אותו גם באורך התפילה, או שמספיק שאישר לי... ולא חייב לשתף כמה זמן....אני חוששת שאולי זה גזל. אני יכולה להתפלל תפילת מנחה קצרה יותר, או ערבית בבית אך מרגיש לי טוב יותר לפתוח את היום עם תפילת שחרית.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זמן ממוצע למנחה הוא כ 15-20 דקות ולזה בעל הבית הסכים, שכך הוא מנהג המדינה. אין להאריך יותר מכך אלא באישור מיוחד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ