ליל שבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/24 16:22 טו באייר התשפד

שאלה

שלום רב. עוד מעט יחול חג שבועות ויש לי כמה שאלות:

1. אני מתכנן ללמוד תורה בע"ה כל הלילה, אבל אני מוטרד מכך שאני ארדם בבית הכנסת (קראתי בקיצור שו"ע שאסור לישו בבית הכנסת). זה בסדר אם אני אנמנם בטעות?

2. מה הדינים של ברכות השחר, ברכות התורה, מודה אני ונטילת ידיים, במקרה שאדם לא ישן כל הלילה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עדיף ללכת לשון במשך הלילה לפחות שעה, כדי שתוכל להתפלל בבוקר כותיקין ועל פי הסדר ולא כשאתה חלש ותשוש. כמו כן לא יהיו לך שאלות על ברכות השחר. כמו כן אם תישן מעט בלילה תוכל ללמוד ביום הרבה יותר טוב, ושכרך גדול מהשמים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ