יחסים הזמן הריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 06:54 ט באייר התשפד

שאלה

שלום וברכה

לאחרונה שמעתי רופאה שמדברת על כך שיחסים בזמן הריון יכולים לקדם צירים, השאלה שלי היא האם זה יחשב זרע לבטלה? כי הזרע מגיע למקום מצווה אבל האם מה שמשנה זה מה הכוונה לעשות איתו?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל פעולה שמטרתה מצוה זה לא לבטלה. כשם שבימי ההנקה אשה לא התעברה שנתיים אבל מצוות עונה נשארה מכיוון שזה להפיס דעתו או דעתה ואין הכוונה להנאה בעלמא ולכן הדבר מותר גם בהריון ובלבד שיכול לתועלת.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ