קטב מרירי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 10:36 ב באייר התשפד

שאלה

שמעתי עכשיו בשיעור ביוטוב של הרב עובדיה יוסף שליט"א זצוקלל"ה ז"ל שצריך להיזהר בתקופה שלנו מהשד קטב מרירי. שד כזה, מלא עיניים, מי שרואה אותו נופל ומת (!) הרב עובדיה אמר שזה בשולחן ערוך גם וחיפשתי ומצאתי באורך חיים (תקנא י"ח) והכי מסוכן הוא אמר מ10 עד 3 בצהרים.

הוא אמר שאסור ללכת בין השמש לצל - מה זה אומר בכלל? נגיד שהרגל בצל והגוף בשמש? אבל הגוף בעצמו עושה צל על הרגל. אני לא מבינה.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו באמת לא מבינים שום דבר מהנושא של ״קטב מרירי״.

ולכן אנחנו נזהרים מאוד מלומר לשון הרע, דברים אסורים, מלשקר, מדברי שנאה ופילוג וכדו׳.

ולא נזהרים מקטב מרירי, אלא אם כן מי שנוהג כל מנהגיו במנהגי הקבלה.

כל טוב