בטחון בה'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 10:46 ב באייר התשפד

שאלה

היי כבוד הרב! ברגע שאתה יודע על אדם שנמצא במצוקה, ועושה 100% ממה שאתה יכול כדי לעזור לו, אפשר לבטוח בה' שהוא יעזור לו? אם אקיים את הפסוק "השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך"? אני יכולה להגיד לעצמי דבר כזה כדי להפסיק לדאוג לאותו היהודי שמתמודד בתקופה קשה?

תשובה

שלום וברכה

כרקע לתשובה אשמח אם תקרא את המאמר המופיע באתר של ישיבת אורות שאול:

https://www.ypt.co.il/4149

ביטחון בה׳ אינו אומר חס ושלום שהקב״ה מחויב לעשות כל מה שאנחנו בוטחים בו. אין לנו נבואה, ועל כן אין אנו יודעים את השיקולים של הקב״ה. יש לנו אמונה עמוקה שאין לה׳ מעצור להושיע ברב או במעט, אבל באותו פסוק גם כתוב ״אולי יעשה ה׳ לנו״. לאמור: אין לנו וודאות.

ועל כן, אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו, כמידת יכולתנו.

ולבקש מריבונו של עולם למלא את משאלותיו של אותו אדם לטובה.

כך נהג יואב שר צבא דוד, ואמר:

״חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוהינו, וה׳ יעשה הטוב בעיניו״.

כל טוב