גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 09:52 ב באייר התשפד

שאלה

שלום הרב

באולפנה שלי אם מדפיסים משהו במדפסת צריך לשלם.

השאלה היא אם אני מדפיסה משהו שבית ספר אמור לספק לי (כמו לוח מבחנים, חומר למבחן, עבודה וכדו'...) ולא עשה את זה, אני צריכה לשלם? או זה נחשב גזל?

אני לא מדברת על מקרים של חוסר אחריות מצדי אלא על מקרים שבית ספר לא מחלק לי חומר שאני צריכה כחלק מצויד הלמידה.

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו היא שאלה בדיני ממונות, ועל כן חובה לשמוע את שני הצדדים.

אני לא יכול לקבוע מה בית הספר ״אמור לספק״ ומה לא, בלי לשמוע אותו;

אני לא יכול לדעת מפני מה הוא לא מספק את מה שהוא צריך לעשות.

ורק אחרי כן ניתן לפסוק.

אומר רק במישור העקרוני: אם אכן חובה עליו לספק את הדברים האלה, ואם אכן הוא מתרשל במילוי תפקידו - מותר להדפיס ולא לשלם על כך. אולם כאמור - צריך מאוד להיזהר בשתי השאלות הקודמות, ולא להתיר לעצמנו לעשות דברים שלא כהלכה.

כלח טוב ויישר כוח גדול על השאלה