העברת שכר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/24 10:12 ב באייר התשפד

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום, לפני כמה ימים סבתא שלי ז״ל נפטרה והייתי מאוד קשורה אליה, בשבעה באו אלינו כמה רבנים ואמרו לאבא שלי שמעכשיו כל מצווה שהם עושים זה עבור הנשמה שלה, שתעלה גבוה יותר. רציתי לדעת אם יש דרך שגם כל המצוות שלי יעברו לעילוי נשמתה? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין ביהדות העברת מצוות, רק מי שחי עושה מצוות ויש לו שכר, אדם שנפטר לבית עולמו הוא חופשי מכל המצוות. אמנם אם עושים מעשים טובים ומצוות הקב"ה שמח על כך שאבא או אמא גדלו ילד/ה שעושים מצוות ד', ויש לנשמה עילוי נשמה. כך שכל מצווה שאדם עושה בגלל הנפטר יש לו מעלה, אבל שכר המצווה נשאר אצל העושה. את יכולה לומר על צדקה שהיא לעלוי נשמתו/ה שפרושו בזכות הנפטרת את מקיימת עוד מצווה של צדקה,

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ