עזרה לאדם מדוכא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/24 17:39 כב בניסן התשפד

שאלה

היי כבוד הרב! יש לי שאלה עבורך. בחודשיים האחרונים יצא לי לדבר ולתמוך באדם הסובל מדכאון ומחרדות. האדם הזה חווה דיכאון די עמוק, הוא שיתף אותי אפילו על תקופות שבהן הוא רצה לפגוע בעצמו, אבל לא עשה את זה בעיקר כי לא רצה לגרום לצער להוריו. פעם אחרונה שזה קרה לו היתה לפני כמה חודשים, ממש לא מזמן. הוא פשוט רצה להתאבד, אבל עצר את עצמו. ואז החליט שהוא לא מוותר, וקם מהמיטה אחרי כמה ימים שם. הכרתי אותו דרך קבוצה בווצאפ, ודיברתי איתו. אני לא פגשתי אותו מעולם, ולא מכירה אותו. מסתבר שהתקופה האחרונה שדיברנו עשתה לו טוב ורע ביחד, כי הוא פתח הרבה דברים שהסתיר וזה גרם לו להצפה רגשית. על פניו הוא נשמע אדם חזק, אבל הוא חווה קשיים נפשיים מאוד מאוד קשים היום, ולא מטופל. קיבל הפנייה לטיפול אבל לא זימנו אותו. כבוד הרב, הוא כבר לא עונה לי להודעות, ואפילו אתמול ניסיתי להתקשר אליו כדי לדבר איתו, לעזור לו לקבל את הטיפול שיכול לשנות את חייו, אבל אין מענה. כבר מעל לשבועיים הוא לא עונה להודעות, אפילו לא קורא אותן. אני מאוד מאוד דואגת. יש משהו שאוכל לעשות, אולי תפילה ? יש לך עצה?

תשובה

שלום וברכה

אוי...

יישר כוח על כל מה שאת עושה.

את צודקת בהחלט שהדבר החיוני ביותר לעשות הוא להפגיש אותו עם מערכת מטפלת.

נראה מדברייך שזה לא מצב שבו חובבנים יכולים לטפל בכך, וגם אנחנו הרבנים לא מוסמכים ולא מקצועיים כדי לעשות את מה שצריך.

וכל מי שיש לו מגע כלשהו איתו צריך לתמוך בו, ולדחוף אותו לקבל את מה שהוא זקוק לו באמת.

מה נראה שצריך לעשות ?

אם אכן עוברת תקופה כה ארוכה צריך לפנות למשטרה ולדווח - את מספר הפלאפון שלו ואת מצבו. להם יש את הכלים לאתר אותו, ואני מקווה (ושצריך להדגיש זאת בפני מי שמטפל בנושא) שהם לא אמורים לפעול בכוח ובשיטור, כי אם בתיווך וריכוך, ביחד עם גורמי הרווחה.

ולהציע גם את עצמך כמתווכת, כיוון שמשהו טוב נוצר ביניכם.

ובתפילת עמידה לכוון ב"רפאינו" כי הקב"ה יאיר את חייו, ויזמן לו את האפשרות לגאול את עצמו ממצוקתו ומכאבו.

שוב, יישר כוח גדול על מה שאת עושה.

כל טוב