איך יודעים לאיזה רב להקשיב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 23:10 יט בניסן התשפד

שאלה

בס״ד

היי,

אני נתקעתי בבעיה.

יש לי רב ממש קרוב לבית שאני שואלת אותו שאלות כבר חודשיים והוא תמיד עוזר לי ומרגיע אותי, אבל פעם אחת הוא לא ענה לי יום אז שאלתי רב אחר שאלה, והרב ההוא הלחיץ אותי ואמר לי שמה שהרב שאני שואלת כל הזמן לא נכון (כמובן לא במילים האלה, הוא אמר לי את זה בנימוס והוא לא אמר שהרב לא צודק הוא הסביר לי במטרה לעזור לי) וממש נלחצתי ואז הרב שאני תמיד שואלת הרגיע אותי ואמר לי שהכל בסדר אבל זה היה לפני חודש ומאז אני לא באמת נרגעתי ואני כל הזמן קוראת על אותו הדבר בגוגל (אני מעדיפה לא לאמר מהו בגלל שאני לא רוצה לשאול עוד רב את השאלה הזאת ולהיות יותר מבולבלת) בקיצור קראתי על זה בגוגל (עוד טעות) ואמרו שיש בעניין הזה מחלוקות. איך אני אמורה לדעת למי להקשיב? כי אני ממש לא מצליחה להתנהל ככה.

ואם אני יקשיב לרב שטועה אז זה יהיה חטא?

אני חייבת הצעות.

אני רוצה ומעדיפה להקשיב לרב שגר ועונה לי תמיד על שאלות בגלל שהתשובות שלו מרגיעות אותי יותר אבל זה לא בהכרח נכון .

תודה, יום טוב. (;

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בכל שאלה אין לשאול שני רבנים, יש לשאול רב אחד ואתו ללכת. ואם את רגילה לרב אחד שדבריו מתישבים על לבך, את יכולה לנהוג לפי הדרכותיו והם הקובעות. ואפילו אם חלילה טעה אין עליך אחריות.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ