חתול שחור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/24 22:12 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי ששני חתולים פתאום מגיעים לחלון של הסלון שהיה סגור ופתאום החתול השחור מצליח לקפוץ הביתה למרות שהחלון סגור ואין לי מושג איך זה הגיע לחדר ואז אני פותחת את החלון בחדר והחתול השחור יוצא לאדן שעל החלון ומשחק עם הצמחים שהיו על האדן ואז אני סוגרת מהר את החלון. (אציין שאני כבר שנה וחצי סובלת מחרדות).תודה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים, ובמיוחד במקרה שלך שאת מתארת חרדה ארוכה, אז זה נותן כיוון.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מחלום והוא מוטרד ממנו, נכון שיאמר את הנוסח שמופיע בסידורים בברכת כהנים, או יעשה הטבת חלום בפני חבריו או קרוביו, וכמובן שטוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

אני מציע לשקול ברצינות לפנות לאשת מקצוע מתחום הטיפול הרגשי כדי לטפל בחרדות.

שבוע טוב ומועדים לשמחה