דברים הגורמים לשכחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 21:47 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

איני מבין את עניין "דברים הגורמים לשכחה", יש דברים אולי הגיונים כמו לאכול דברים - דבר גשמי. אי הקפדה על נטילת ידיים - דבר רוחני.

אך למה יש כל כך הרבה דברים שמוזכרים בגמרא שזה נראה ממש כמו אמונה טפלה כמו מעבר בין שני נמלים, מעבר תית גשר שלא עברו בו ארבעים יום וכו'.

אני מאוד אשמח לפירוט שיגרום לי להבין למה (:

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיין באריכות בספר שמירת הגוף והנפש של הרב לרנר הוצאת שער השמים תשנ"ו, במבוא פרק ח באריכות, ועיין פר"ח סי' קטז, ועוד רבים שדנו בשאלה זו, ואכמ"ל.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ