שהייה בבית חילוני בפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 23:12 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום. אני בן 19 ואבא שלי חילוני, אבל אמא שלי דתייה (גרושים). אני גר בבית אבי אבל למרות זאת אני שומר לא לאכול חמץ בפסח. מה לעשות במקרה כזה שכל הבית איננו כשר לפסח ויש לי רק מצות לאכול מהקופסה? בתור בן אדם שמתאמן חשוב לי לאכול כמות נכבדת של אוכל, איך אוכל לבצע זאת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה לא בעל הבית אתה יכול לגור בבית, אבל תקנה לך עוד דברים לאכול, כגון: פירות וירקות, שתיה וכדו' שהם כשרים לפסח.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ