שחיטה של עופות וכבשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 22:04 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום רב, ומועדים לשמחה.

אני גר באפריקה לבד, ואני לא אוכל בשר כי הרב כאן לא מרשה לי לשחוט לבד, למרות שעברתי קורס קצר על ידי רבנים מכובדים שהגיעו מישראל ולימדו את הקהילות כאן איך לבצע שחיטה כשרה על עופות וכבשים.

אני לא אוכל בכלל בשר, רק דגים, והרב כאן לא שוחט עבורי, ונשארתי בלי בשר וירדתי במשקל 9 קילו מ 68 קילו. בעקבות זה שאני לא אוכל בריא כי ניסתי לשמור על כשרות הגיעו גם מחלות רבות, אני לא יכול לחזור לארץ בקרוב.

האם אוכל לשחוט לעצמי לאכול עופות וכבשים בכדי שאוכל להיות בריא

אשמח למענה מהיר.

תודה ליאור

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא. הקורסים הללו הם לא מלמדים כיצד לשחוט הלכתית אלא נדמה כאילו ואין להתיר בהמה שבחזת איסור על ידי שחיטה מסופקת. כדאי לפנות לבית חב"ד אולי הם יכולים לעזור.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ