תחית המתים וירושה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 23:01 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

היני מתעניין לאחרונה בכל מה שנוגע לתחיית המתים + ירושה בימינו.

1. בתחיית המתים, איך הנשמה תחיה? כי יש גם גלגולים קודמים אז מה יקרה עם הגלגולים? כל הגלגולים יקומו לחיים או הגלגול האחרון שהיה חיי?

2. היום יש טלפון, ונניח שיש אבא שאומר לבנו אני רוצה להביא לך את כל כפסי כשאני אמות ואני אתן לך את זה בירושה פנים אל פנים הוא אומר. וביום שהוא מת הבן לא נכח בחדר אבל יש הודעת טלפון ובה רשום שכל הכסף הולך לבן אחר. כיצד יש לנעוג? כי האבא תמיד אמר שהכסף ילך לבנו הראשון ופתאום דקות בודדות לפני שמת יש הודעה בטלפון על יורש אחר... מי יקבל תכסף? כי יכול להיות חשד שאפילו מישהו רשם בטלפון של האבא ללא ידיעת האב.

תודה כבוד הרב! שנדע ימים טובים יותר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ירושה בע"פ איננה ירושה, ובייחוד שלא היו עדים והוכחות לקיומה, לכן אין לכך כל משמעות, אם כל הבני השפחה מסכימים יכולים לנהוג לפי הנאמר בה אבל לא חובה.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ