מנהג בית אבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/04/24 22:23 יט בניסן התשפד

שאלה

שלום,

אני ספרדיה הנשואה לבעל חצי אשכנזי ( מצד אבא) וחצי ספרדי ( אמא) .

היות שאבא של בעלי אינו דתי והאמא שלו דתיה הוא נהג כמנהגי אמו הספרדיה.

כשהתחתנו חשבתי שהיות ואין לבעלי מנהג בית אבא והוא נוהג לפי מנהג אימו ומכיוןן שגם אני ספרדיה . מותר לנו ללכת לפי מנהגי הספרדים וכך נהגנו כ 13 שנה. לפני כחצי שנה קראתי שעקרונית כנראה שפעלתי לא נכון ובעלי צריך לחזור למנהג אבותיו האשכנזים.

וכך במשך חצי השנה האחרונה אנו נוהגים כמנהג האשכנזים. לאור פסח שוב עלתה השאלה גם מצד המשפחה שקצת ערערו אותי בנושא זה והיות ולא ישירות רב אלא הסתמכתי על תשובות אחרים עם נסיבות דומות אשמח לדעת אם אנו נוהגים נכון?.

אנו מקבלים על עצמנו לפעול כמו שצריך ולשנות שוב אם צריך( אין לי נסיבות שמונעות מאיתנו לפעול לפי האשכנזים או הספרדים)

אודה לקבלת תשובה

תודה וחג כשר ושמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם נהגתם כספרדים אין בכך איסור, אתם יכולים להמשיך כמנהג הספרדים.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ