אכילת קטניות בפסח לבת שאינה אוכלת כלום בפסח ומשפיע עליה קשה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/24 07:45 יד בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

ביתי, בת 19 נכנסת ממש לחרדה לקראת הפסח בשל התזונה שלה. קשה לה מאוד עם מאכלי הפסח וזה ממש מקשה עליה ועלינו.היא לא אוכלת כמעט כלום. אין לה בעיה רפואית אבל נפשית זה משפיע עליה ממש. היא ממש אנטי פסח בגלל זה וחבל לנו.אם תוכל לאכול קטניות זה מאוד יקל עליה ועלינו. אנחנו לא נוהגים לאכול קטניות מתוקף המנהג האשכנזי ואין לנו בעיה להקל לה וננהג ע"פי המלצת הרב בעניין. האם יש אפשרות להקל בעניין? אשמח לתשובה.

תודה וחג שמח ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל שייטיב ה' לבתכם, ושיהיה לכם חג שמח.

בוודאי שניתן להקל כאן.

כאשר מדובר בסוג של חרדה הקשורה באכילה - מדובר בסיכון, גם פיזי וגם רוחני.

אולם "הקל הקל תחילה", לאמור:

אם אפשר להסתפק בקטניות שלא היו בגזירה, כמו קינואה וכדו' - להתחיל בזה;

אם זה לא מספיק - לאכול קטניות "ירוקות".

ולנסות מאוד מאוד להימנע מאורז, בשל העובדה שבגמרא יש דעות שהוא עצמו חמץ.

כל טוב