ביטול חמץ - ברכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/24 20:12 יג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

כל שנה אנחנו מתחבטים בשאלה של ברכה על ביטול החמץ.

יש את הנוסח בארמית, אבא שלי לא כל כך מבין מה הוא אומר עם הארמית. ואני כל פעם מסתפק אם עדיף שאני אעשה את הביטול? או שהוא יגיד נוסח בעברית? אם כן אז איזה נוסח?

ניסינו מספר פעמים להקריא ואז הוא יחזור אחרי

אבל כאמור זה לא עובד טוב..

אשמח לתשובת הרב, תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכבוד המסורת תגידו את המקור בארמית.

וכדי לקיים את המצווה תגידו בעברית.

אפשר לקרוא בעברית מתוך הכתב:

לשון נוסח הביטול בארמית הוא: ”כל חמירא וחמיעא דאיכא ברשותי, דחזיתיה ודלא חזיתיה, דבערתיה ודלא בערתיה, לבטיל ולהוי כעפרא דארעא.”

לשון נוסח הביטול בעברית: ”כל חמץ ושאור שיש ברשותי, שראיתיו ושלא ראיתיו, שביערתיו ושלא ביערתיו, יבטל ויהא כעפר הארץ.”

ויש מוסיפים את המילה "הפקר" לפני המילים "כעפרא דארעא", פעם אחת מתוך שלש.

(מתוך ויקיפדיה)