כפרה על מחשבות של עבודה זרה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 25/04/24 22:59 יז בניסן התשפד

שאלה

היי וערב טוב שמי אורי ואני בן 14. ואני מפחד שאני עובד חס ושלום עבודה זרה.

לאחרונה בתפילת שמונה עשרה כשמשתחווים לה' אז אני לפעמים מדמיין שאני כאילו משתחווה לפסל אבל אני לא רוצה המחשבה קופצת והיא מהירה מאוד אני מאוד מודאג כי אני לא רוצה למרוד בה'.

זה לא הוגן כולם בטוחים שאני בן אדם צדיק וזה מעציב אותי כל כך לאן התדרדרתי מבחינה הזאת.

כולם אומרים שעוד מעט הגאולה ורק אני מפחד ממנה שאני לא אחזור בתשובה בזמן כי אני לא מצליח לשכוח מהדברים שאני עושה בתפילת שמונה עשרה והמעשים רק חוזרים. עליהם כל תפילה אני אשמח לייעוץ מהיר ובבקשה האם יש דרך לתקן על זה ולשכוח ממה שעשיתי אני לא מצליח לשכוח וכבר קשה לי להתפלל שמונה עשרה מכך זה ממש מצער

תשובה

שלום אורי,

שאלתך טובה וחשובה. אך אל תהיה מוטרד. הסר דאגה מלבך. זה לא נחשב עבודה זרה.

בנוסף אם מגיעה כזו מחשבה שוב, תנסה להתעלם ממנה, ולהמשיך הלאה.

אם המחשבות הללו נמשכות עוד וגורמות לך לטרדה, ממליץ לך להתייעץ עם הוריך או איש מקצוע. לפעמים זה מוגדר כטורדנות כפייתית OCD ואז כדאי ללכת לאיש מקצוע שיעזור לך להתמודד עם האתגר.

דע לך, שיש רבים שהחוו התמודדות כזו, ועם עזרה מקצועית הצליחו לצאת מזה, ולחיות חיים רגילים.

גם לגבי הגאולה, אתה לא צריך לדאוג כלל וכלל. איננו יודעים מתי היא בדיוק תגיע. עליך להתחזק בעבודת ה' מתוך שמחה.