שנוי מנהג של מקום בשל אי נוחות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/04/24 22:36 יב בניסן התשפד

שאלה

הי הרב יש לי שאלה שנתקלתי בה השבת בסניף בני עקביא אנחנו נוהגים שנים על גבי שנים כבר לעשות הבדלה בלחן ובנוסח ספרדי אפשר לומר שזה מנהג המקום ויש אנשים שזה הפריע להם הקיבעון של הלחן והנוסח של ההבדלה ורצו לשנות את המנהג ולעשות הבדלה בלחן ובנוסח אשכנזי האם זה בסדר לאפשר להם לעשות הבדלה בלחן ובנוסח שלהם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין משמעות הלכתית למנגינה. הואיל ומדובר בהבדלה ולא בתפילה הנוסח יכול להשתנות לפי רצון הקהל.

בסופו של דבר, השלום ןהאחדות קודמים לכל השיקולים.

אם זה מוסיף שלום, יבורכו.

אם זה מעורר מחלוקת, צריך למנוע את השינוי.