מחשבות שמפריעות באמצע תפילנ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/04/24 23:12 יב בניסן התשפד

שאלה

היי כבוד הרב,

כל הזמן שאני מתפללת אז קופצות לי לראש איחולים רעים לעצמי וגם לאחרים ואני ממש מפחדת שנה יגשים את מה שחשבתי. אני לא שולטת בזה זה פשוט נפלט לי במחשבות וזה מקשה עליי להתפלל ואז אני עוצרת את התפילה ומנסה להפסיק את זה . גם כשאני מנשקת מזוזה או מנשקת סידור זה קופץ לי לראש ואני מפחדת שה' יגשים את זה. זה לא שאני אומרת את ההיחולים הרעים בפה זה נפלט במחשבות.

איך להפסיק את זה?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על הכנות ועל ההתייצבות מול מה שעובר עלייך.

טוב לו לאדם כי יפעל בשתי דרכים. דרך אחת היא דרך מקצועית. לעתים תופעות שאת מתארת הן תוצאה של OCD, או תהליכים נפשיים אחרים, ועם ייעוץ מתאים יעזור לך להתמודד עם זה.

ובמקביל, את צודקת שצריך גם מהעולם הרבני.

וכאן צריך לצעוד צעד אחר צעד.

הצעד הראשון הוא להחליט באופן פנימי כי בראש ובראשונה את מתמודדת עם דברים שאת כן רוצה והם עצמם לא טובים. תמיד אנחנו צריכים להתמודד בראש ובראשונה עם דברים כאלה. ולכן, ההתמודדות עם המחשבות האלה בתפילה, שהן לא תוצאה של רצון שלך אלא של משהו שמתפרץ - תידחה לשלב הבא.

כלומר: המשיכי להתפלל, ולעשות מצוות אחרות, וגם אם קופצת להן מחשבה לא טובה - תתעלמי. בנתיים.

וקודם כל תקדמי את מה שאת מזהה בעצמך שהוא תוצאה של דברים שאת שולטת בהם - ואותם תתקני.

ורק אחרי שתחושי בטוחה במקום בו את עומדת - תוכלי להתמודד גם אתם.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב