אמונה:טבעי או נרכש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/24 20:19 י בניסן התשפד

שאלה

היי,

האם אמונה זה דבר שהוא בא טבעי או שהוא נרכש?

והאם תוכל בבקשה להסביר למה גם בנוסף לתשובה שלך?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האמונה טבעית לאדם. אבל בגלל שאנחנו חיים בדור שיש בו תרבות מאוד רחבה של כפירה וחומרנות, קשה להגיע לאמונה הטבעית.

כמו בחור רגיש, בעל כשרון מוזיקלי שחי בבית כוחני, בשכונה רווית אלימות.

בנסיבות כאלה יהיה לבחור כזה קשה מאוד לגלות לבד את הכשרון המוזיקלי שלו.

אבל אם הוא יפגוש מוזיקאי מקצועי שידע להתרשם מהכשרון שלו ויכוון אותו לנגן וללמוד מוזיקה, הוא בסופו של דבר יבטא את כשרונו ויהיה מוזיקאי חשוב.,

ככה מי שמוצא הדרכה לחיים של אמונה מצליח לבטא יותר את הכשרון הטבעי שיש בו.