אל תעש תפילתך קבע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/04/24 22:42 י בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

מדוע למרות שחזל בפירוש אומרים לא לעשות תפילה במקום/נוסח קבוע התקבעה התפילה כפי שהיא? ומה מבחינת הזמנים של האמירה הזאת (מסכת אבות, משנה) ובין התפילות שלנו כיום? (ניתן כמובן להפנות למקור לקריאה אם ההסבר ארוך מדי..)

תודה רבה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

ההלכה לא נפסקה שהעושה תפילתו קבע אין תפילתו תחנונים.

על התפילה הוטלה משימה נוספת מאשר מה שהיא הייתה במקור.

כיוון שחרב בית המקדש, התפילה משמשת גם כעין "קרבן תמיד", שהוא קבוע ויציב.

ועל כן, התפילה שלנו בנויה משני רבדים:

רובד אחד קבוע ויציב של תפילת קבע;

רובד שני הוא של הממד האישי, המגיב למצב הרוח ולזמן המיוחד, לצרכים ולשבחים הסובייקטיביים.

וכך אנו אוחזים בזה וגם מזה אנחנו לא מניחים את ידינו.

כדאי לקרוא היבט נוסף כאן:

https://www.facebook.com/RabbiCherlow/posts/pfbid02tgB9iV6xE6u4jzVTGFYPj5AMMhjfG3EN43RvNmGfWSQJmQrz8Rjqj7tYnAKEhQrbl?locale=he_IL

כל טוב ושמחה