התלבטות לגבי תעדוף מתן מעשרות .

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/24 00:51 ט בניסן התשפד

שאלה

בס״ד

אני נותן מעשרות מדי חודש . לכתחילה נתתי לרב של הרב שלי שהוא הרב ראובן אלבז.

אבל אני תוהה האם אני בעצם צריך לתת את כספי המעשרות לבית הכנסת שלי ישירות?

יש שם כמה אברכים על מלא ועוד חברה משקיענים שמגיעים אחרי העבודה ללמוד ולא מעט כאלה.

הרב שלי כשלעצמו חבל על הזמן וגם הסגל .

השאלה אני אמור לתת מעשרות לחכמי עירי או עניי עירי מבחינת תעדוף לפני העמותה של הרב אלבז?

ברור לי שכולם עוסקים בתורה הקדושה אני פשוט רוצה לדעת מבחינת תעדוף . כרגע אני שוקל לחלק את הכסף בניהם .

וזה נראה לי יהיה הפיתרון רק שאני רוצה לדעת אם יש משהו להלכה להגיד בעניין לגבי מי עדיף

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מי שקרוב אליך יותר ואתה חושב שהוא צריך יותר יש לתעדף אותו, אין לתעדף לפי שמות רק לפי הפעולות הידועות וקרבתך אליהם, זה כלול בעניי עירך הקודמים.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ