שהייה במקום שנמכר לגוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/04/24 18:39 ז בניסן התשפד

שאלה

אני עובדת בערב החג. במקום העבודה שלי יש חמץ גמור, ממש אוכל, בכמות גדולה,והמקום נמכר לגוי, כמו שצריך כדת וכדין. האם בערב החג מותר לי לשהות במקום אחרי סוף זמן השריפה? אני פשוט צריכה להעביר כרטיס נוכחות. אני יכולה לעבוד בחוץ, אבל בסוף היום שזה בשעות הצהריים אצטרך להיכנס למקום ולהעביר כרטיס, כדי שלא אפסיד במשכורת. אם אעביר כרטיס בסוף זמן שריפת חמץ- אפסיד .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את יכולה להיות שם מכיוון שהמקום לא שלך והחמץ לא שלך, אין איסור ראיית חמץ שלא שלך בפסח בודאי לא בערב פסח.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ